20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Siciliansk pasta med aubergine, kapris och persilja
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- socker
- salt
- svartpeppar
Pastasås
Aubergine
1 st
Kapris
1 burk
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
2 msk
Chili flakes
1 krm
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Till servering
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Quattrocento (Mjölk)
100 g
Bladpersilja
10 g
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 734 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 82 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
- Pastasås: Skär aubergine i tärningar. Häll av kapris. Finhacka vitlök.
- Hetta upp hälften av olivoljan i en stekgryta och stek aubergine ca 5 min, tills den fått fin färg. Tillsätt resten av oljan, kapris, vitlök och chili flakes och stek ytterligare ca 2 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, socker och salt och sjud ca 10 min.
- Till servering: Koka mezze maniche enligt anvisning på förpackningen.
- Finriv quattrocentro. Finhacka bladpersilja. Rör ner pastan och hälften av den rivna osten i pastasåsen. Smaka av med lite salt, chili flakes och nymald svartpeppar.
- Servera pastan toppad med resten av den rivna osten och persilja.