30-40
Vegetariskt
Huevos rancheros med fetaost, koriander och krispig tortilla
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vatten
- tomatpuré
- salt
Huevos rancheros
Gul lök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Svarta bönor
1 förp
Neutral olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Spiskummin
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Salt
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Ägg (Ägg)
2 st
Krispig tortilla
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Neutral olja
Till servering
Koriander
20 g
Fetaost (Mjölk)
50 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 616 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 68 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du inte har ett lock, täck med aluminiumfolie!
- Huevos rancheros: Klyfta gul lök tunt. Halvera cocktailtomater. Häll av och skölj svarta bönor.
- Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna eller stekgryta. Fräs lök, pressad vitlök och cocktailtomater ca 4 min. Tillsätt svarta bönor, krossade tomater, vatten, tomatpuré, spiskummin, paprikapulver, salt och chili flakes. Låt puttra ca 5 min.
- Gör två gropar i tomatsåsen och knäck ner ett ägg i varje grop. Låt sjuda under lock (se tips!) ca 6 min, tills äggen stelnat.
- Krispig tortilla: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek tortillabröd hastigt på hög värme, tills de fått fin färg. Låt rinna av på lite hushållspapper.
- Grovhacka koriander. Strö koriander och smulad fetaost över huevos rancheros. Servera med krispiga tortillabröd och en klick matyoghurt.