Gryta ala stroganoff style med grillad skivad kycklingfilé, champinjoner och ruccola
Rätten saknar betyg
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- mjölk
- kycklingbuljong
- tomatpuré
Purjolök
½ st
Champinjoner
125 g
Olivolja
1½ tsk
Salt
Svartpeppar
Vetemjöl
1½ tsk
Vispgrädde
1 dl
Mjölk
2 dl
Kycklingbuljong
⅔ tärning
Tomatpuré
2 msk
Skivad kycklingfilé
1 förp
Basmatiris
125 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 639 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 66 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla purjolök och kvarta champinjoner.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs purjolök ca 4 min. Tillsätt champinjoner och fräs ytterligare ca 3 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Pudra över vetemjöl.
Blanda ner vispgrädde, mjölk, smulad kycklingbuljong och tomatpuré. Koka upp och sjud ca 4 min. Dela kyckling en gång och lägg ner i grytan, låt allt bli varmt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera kycklinggryta med basmatiris och ruccola.
Smaklig måltid!