Panerad torsk med äggsås, krasse och sötsyrlig gurka
30-40

Panerad torsk med äggsås, krasse och sötsyrlig gurka

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • salt
  • vitvinsvinäger
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • svartpeppar
  • ströbröd
  • neutral olja

Till servering

Potatis
400 g

Sötsyrlig gurka

Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Socker
2 tsk
Salt
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Krasse
1 förp

Äggsås

Ägg (Ägg)
2 st
Smör (Mjölk)
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Mjölk (Mjölk)
1 ½ dl
Vatten
½ dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning

Panerad torsk

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
Ägg (Ägg)
1 st
Ströbröd (Ägg)
Neutral olja
Näringsvärde per portion
  • Energi 704 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 63 g
  • Protein 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd gärna det asiatiska ströbrödet panko istället för ströbröd, för en frasigare fisk!

  1. Koka potatis i lättsaltat vatten.
  2. Sötsyrlig gurka: Hyvla gurka i långa remsor med en osthyvel (eller mandolin). Strimla rödlök så tunt som möjligt. Blanda ihop socker, salt och vitvinsvinäger i en liten bunke. Blanda ner gurka och rödlök i vinägerblandningen. Låt stå till servering.
  3. Äggsås: Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner ägg och koka 8 min. Spola kallt och skala sedan äggen.
  4. Smält lite smör i en liten kastrull. Pudra ner vetemjöl. Vispa ner mjölk, vatten och vispgrädde, lite i taget. Tillsätt smulad kycklingbuljong och låt sjuda 5-6 min. Grovhacka de kokta äggen. Blanda ner hackat ägg i såsen och dra kastrullen från värmen. 
  5. Panerad torsk: Skär torskfilé i portionsbitar. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg vetemjöl, ägg (uppvispat) och ströbröd i tre separata tallrikar. Vänd torskfilén först i vetemjöl, sedan ägg och slutligen ströbröd. Stek panerad torsk i en stekpanna med lite neutral olja 2-3 min per sida.
  6. Häll bort vätskan från gurkan och rödlöken.
  7. Servera nystekt torsk med äggsås, sötsyrlig gurka och potatis. Toppa med nyklippt krasse.