Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- salt
- vitvinsvinäger
- smör
- vetemjöl
- mjölk
- vatten
- kycklingbuljong
- svartpeppar
- ströbröd
- neutral olja
Till servering
Potatis
400 g
Sötsyrlig gurka
Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Socker
2 tsk
Salt
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Krasse
1 förp
Äggsås
Ägg (Ägg)
2 st
Smör (Mjölk)
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Mjölk (Mjölk)
1 ½ dl
Vatten
½ dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Panerad torsk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
Ägg (Ägg)
1 st
Ströbröd (Ägg)
Neutral olja
Näringsvärde per portion
- Energi 704 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 63 g
- Protein 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd gärna det asiatiska ströbrödet panko istället för ströbröd, för en frasigare fisk!
- Koka potatis i lättsaltat vatten.
- Sötsyrlig gurka: Hyvla gurka i långa remsor med en osthyvel (eller mandolin). Strimla rödlök så tunt som möjligt. Blanda ihop socker, salt och vitvinsvinäger i en liten bunke. Blanda ner gurka och rödlök i vinägerblandningen. Låt stå till servering.
- Äggsås: Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner ägg och koka 8 min. Spola kallt och skala sedan äggen.
- Smält lite smör i en liten kastrull. Pudra ner vetemjöl. Vispa ner mjölk, vatten och vispgrädde, lite i taget. Tillsätt smulad kycklingbuljong och låt sjuda 5-6 min. Grovhacka de kokta äggen. Blanda ner hackat ägg i såsen och dra kastrullen från värmen.
- Panerad torsk: Skär torskfilé i portionsbitar. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg vetemjöl, ägg (uppvispat) och ströbröd i tre separata tallrikar. Vänd torskfilén först i vetemjöl, sedan ägg och slutligen ströbröd. Stek panerad torsk i en stekpanna med lite neutral olja 2-3 min per sida.
- Häll bort vätskan från gurkan och rödlöken.
- Servera nystekt torsk med äggsås, sötsyrlig gurka och potatis. Toppa med nyklippt krasse.