Panerad torsk med äggsås, krasse och sötsyrlig gurka
4.01 (369)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Kycklingbuljong
- mjölk
- olja
- salt
- smör
- socker
- ströbröd
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Socker
2 tsk
Salt
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Krasse
1 förp
Ägg
2 st
Smör
Vetemjöl
½ msk
Mjölk
1 ½ dl
Vatten
½ dl
Vispgrädde
½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Torskfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
Ägg
1 st
Ströbröd
Olja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 704 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 63 g
- Protein:
- 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd gärna det asiatiska ströbrödet panko istället för ströbröd, för en frasigare fisk!
Koka potatis i lättsaltat vatten.
Hyvla gurka i långa remsor med en osthyvel (eller mandolin). Strimla rödlök så tunt som möjligt. Blanda ihop socker, salt och vitvinsvinäger i en liten bunke. Blanda ner gurka och rödlök i vinägerblandningen. Låt stå till servering.
Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner ägg och koka 8 min. Spola kallt och skala sedan äggen.
Smält lite smör i en liten kastrull. Pudra ner vetemjöl. Vispa ner mjölk, vatten och vispgrädde, lite i taget. Tillsätt smulad kycklingbuljong och låt sjuda 5-6 min. Grovhacka de kokta äggen. Blanda ner hackat ägg i såsen och dra kastrullen från värmen.
Skär torskfilé i portionsbitar. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg vetemjöl, ägg (uppvispat) och ströbröd i tre separata tallrikar. Vänd torskfilén först i vetemjöl, sedan ägg och slutligen ströbröd. Stek panerad torsk i en stekpanna med lite neutral olja 2-3 min per sida.
Häll bort vätskan från gurkan och rödlöken.
Servera nystekt torsk med äggsås, sötsyrlig gurka och potatis. Toppa med nyklippt krasse.
Smaklig måltid!