Laktosfri
Sydfransk fiskgryta med torsk, aioli och surdegsbröd
4.15 (663)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- tomatpuré
- vatten
- kycklingbuljong
- vitvinsvinäger
- socker
- salt
Palsternacka
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Fänkål
1 st
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Torkad timjan
1 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 tsk
Chili flakes
Torskfilé
300 g
Salt
2 krm
Majonnäs
½ dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
Surdegspavé
2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 615 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 56 g
- Protein: 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen, lagom till servering.
Skala och skiva palsternacka. Klyfta bananschalottenlök. Skär fänkål i mindre bitar.
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök, fänkål, palsternacka, pressad vitlök, tomatpuré och torkad timjan ca 3 min.
Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, smulad kycklingbuljong, vitvinsvinäger, socker och lite chili flakes (efter egen smak). Koka upp och sjud ca 10 min, tills palsternackan är mjuk.
Skär torskfilé i mindre bitar och krydda med salt. Lägg ner i grytan och sjud ca 4 min, tills fisken är klar.
Lägg majonnäs i en liten skål. Blanda ner pressad vitlök och salt.
Servera sydfransk fiskgryta med en klick aioli och nygräddat bröd.
Smaklig måltid!