Laktosfri
Italienska köttbullar i tomatsås med pasta och parmesan
4.32 (676)
Under 35 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ströbröd
- mjölk
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- tomatpuré
- vatten
- kycklingbuljong
Blandfärs
250 g
Ströbröd
2 msk
Mjölk
4 msk
Riven parmesan
15 g
Vitlök
½-1 klyfta
Torkad oregano
½ tsk
Torkad salvia
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
½-1 klyfta
Krossade tomater
½ förp
Tomatpuré
1 msk
Torkad oregano
1 tsk
Torkad timjan
½ tsk
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Linguine
200 g
Cocktailtomater
250 g
Ruccola
30 g
Riven parmesan
15 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 773 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 87 g
- Protein: 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Tillsätt riven parmesan, pressad vitlök, torkad oregano, torkad salvia, chili flakes, salt, lite nymald svartpeppar och blandfärs. Blanda väl och forma färsen till ca 8 köttbullar.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Hacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna eller stekgryta och stek köttbullarna runt om ca 4 min. Tillsätt lök och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 1 min.
Tillsätt krossade tomater till pannan med köttbullar. Rör ner tomatpuré, torkad oregano, torkad timjan, vatten och smulad kycklingbuljong. Sjud under lock ca 7 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Blanda ner avhälld pasta i pannan med sås och köttbullar. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera italienska köttbullar i tomatsås med nykokt pasta och cocktailtomater. Toppa med ruccola och riven parmesan.
Smaklig måltid!