Ingredienser
2 pers
Allergener
- Havre,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- neutral olja
Tomatsalsa
Tomat
3 st
Rödlök
½ st
Lime
1 st
Salt
1 krm
Chimichangas
Rödlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Grön chili
1 st
Svarta bönor
1 förp
Neutral olja
Krossade tomater
½ förp
Spiskummin
1 tsk
Salt
½ tsk
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Till servering
Avokado
1 st
Imat fraiche (Havre)
1 dl
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 684 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 84 g
- Protein 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Tomatsalsa: Tärna tomat. Finhacka rödlök. Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda allt i en skål och pressa över saft från halva limen. Smaka av med salt. Klyfta resten av limen.
- Chimichangas: Finhacka rödlök, vitlök och grön chili (kärna ur chilin om du önskar mindre hetta). Häll av och skölj svarta bönor.
- Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek löken ca 2 min. Tillsätt vitlök, grön chili, svarta bönor, krossade tomater, spiskummin och salt. Sjud ca 4 min. Smaka av med lite salt.
- Fördela bönröra i mitten på tortillabröden. Vik in sidorna och rulla ihop.
- Torka ur den använda stekpannan och hetta upp rikligt med neutral olja. Lägg rullarna med skarven nedåt och stek runtom, tills bröden fått fin färg.
- Tärna avokado. Servera chimichangas med tomatsalsa, avokado, imat fraiche och ruccola!