Tacofärs med rostad sötpotatis, tomatsallad och tortillabröd
Laktosfri

Tacofärs med rostad sötpotatis, tomatsallad och tortillabröd

3.76 (102)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Linas tre kryddor
1 tsk
Salt
2 krm
Gul lök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Linas tre kryddor
Tomatpuré
1 msk
Vatten
½ dl
Tomat
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Koriander
20 g
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 662 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 77 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär sötpotatis i klyftor eller stavar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, Linas tre kryddor och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills sötpotatisen fått fin färg.
Hacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs nötfärs ca 5 min. Tillsätt gul lök, pressad vitlök, 1 msk Linas tre kryddor, salt och lite nymald svartpeppar, fräs ytterligare ca 3 min.
Tillsätt tomatpuré och vatten, sänk till medelvärme och låt allt koka in. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Halvera tomat och skär i tunna klyftor. Lägg i en skål och blanda med vitvinsvinäger, lite salt, nymald svartpeppar och koriander.
Fyll tortillabröd med mixsallad, tacofärs, sötpotatis och tomatsallad. Rulla ihop och ät direkt.
Smaklig måltid!