Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- tomatpuré
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- vitvinsvinäger
- flytande honung
Medelhavsbiffar
Nötfärs
250 g
Torkad oregano
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Salt
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Olivolja
Topping
Tomat
2 st
Torkad oregano
½ msk
Salt
Tzatziki
Snackgurka
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Sallad
Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Flytande honung
½ msk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Bulgur (Vete)
125 g
Fetaost (Mjölk)
50 g
Näringsvärde per portion
- Energi 645 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 59 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Saknar du en ugnsfast stekpanna? Lägg över biffarna i en ugnsform och följ receptet.
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Medelhavsbiffar: Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med torkad oregano, tomatpuré, salt och lite nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 biffar.
- Krossa vitlöksklyfta lätt med en kniv. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna som tål ugnsvärme. Fräs den krossade vitlöksklyftan ca 2 min för att ge smak till oljan. Lyft bort vitlöken. Bryn biffarna i vitlöksoljan tills de fått fin färg.
- Topping: Tärna tomater grovt. Toppa biffarna med tärnad tomat, torkad oregano och lite salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Tzatziki: Grovriv gurka och pressa bort vätskan. Blanda riven gurka, matyoghurt, pressad vitlök och salt i en skål. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
- Sallad: Lägg mixsallad i en salladsskål. Dressa med lite vitvinsvinäger, honung, salt och nymald svartpeppar.
- Strö smulad fetaost över medelhavsbiffarna. Servera med bulgur, sallad och tzatziki.