Laktosfri
Utan gluten
Bulgogibowl med sojastekt nötfärs
och syrlig rödkålssallad4.04 (412)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Rött äpple
½ st
Rödkål
200 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Srirachasås
½ förp
Salt
Svartpeppar
Jasminris
1 dl
Morot
1 st
Mixsallad
30 g
Japansk soja
1 msk
Rött äpple
½ st
Rödlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja
1 msk
Malen ingefära
½ tsk
Olivolja
½ tsk
Nötfärs
250 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 505 kcal
- Fett:
- 18 g
- Kolhydrater:
- 53 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Grovriv rött äpple och strimla rödkål. Lägg i en salladsskål och blanda med olivolja, vitvinsvinäger och srirachasås. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovriv morot. Häll upp japansk soja i en liten skål.
Dela rött äpple och rödlök i mindre bitar. Lägg i en mixerbunke och tillsätt pressad vitlök, japansk soja och malen ingefära. Mixa till en slät marinad med en stavmixer.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn nötfärs ca 3 min. Häll på marinaden och stek ytterligare ca 2 min, tills det mesta av marinaden kokat in och färsen är helt genomstekt.
Fördela nykokt jasminris, bulgogifärs, syrlig rödkålssallad, morötter och mixsallad i två djupa tallrikar. Servera med japansk soja.
Smaklig måltid!