Bulgogibowl med sojastekt nötfärs och syrlig rödkålssallad
Laktosfri
Utan gluten

Bulgogibowl med sojastekt nötfärs

och syrlig rödkålssallad
4.04 (412)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Rött äpple
½ st
Rödkål
200 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Srirachasås
½ förp
Salt
Svartpeppar
Jasminris
1 dl
Morot
1 st
Mixsallad
30 g
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Rött äpple
½ st
Rödlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Malen ingefära
½ tsk
Olivolja
½ tsk
Nötfärs
250 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
505 kcal
Fett:
18 g
Kolhydrater:
53 g
Protein:
33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Grovriv rött äpple och strimla rödkål. Lägg i en salladsskål och blanda med olivolja, vitvinsvinäger och srirachasås. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovriv morot. Häll upp japansk soja i en liten skål. 
Dela rött äpple och rödlök i mindre bitar. Lägg i en mixerbunke och tillsätt pressad vitlök, japansk soja och malen ingefära. Mixa till en slät marinad med en stavmixer.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn nötfärs ca 3 min. Häll på marinaden och stek ytterligare ca 2 min, tills det mesta av marinaden kokat in och färsen är helt genomstekt.
Fördela nykokt jasminris, bulgogifärs, syrlig rödkålssallad, morötter och mixsallad i två djupa tallrikar. Servera med japansk soja.
Smaklig måltid!