Chicken nuggets wrap med mangodressing och kålsallad

Chicken nuggets wrap med mangodressing och kålsallad

Nytt recept
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
Vitkål
150 g
Olja
Rödvinsvinäger
½ msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Mango chutney
1 burk
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Chicken nuggets
1 förp
(Selleri, Vete)
Olja
ca 1½ tsk
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Tomat
1 st
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
727 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
90 g
Protein:
24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du har tid? Dela chicken nuggets på längden, så blir det lite enklare att äta.

Strimla vitkål och lägg i en bunke. Tillsätt lite neutral olja, rödvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda väl, gärna med händerna tills kålen mjuknat.
Blanda mango chutney och matyoghurt i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek chicken nuggets ca 2 min per sida, tills gyllene.
Halvera och skiva tomat. Värm tortillabröd några sekunder per sida i en torr och het stekpanna. 
Fyll varma tortillabröd med mixsallad, tomat, chicken nuggets (se tips!) och en klick mangodressing. Rulla ihop och ät direkt.
Smaklig måltid!