15-20
Färdiga chicken nuggets med ris, plockgrönsaker, sweet chilisås och vitlöksdipp
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- selleri,
- svaveldioxid,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- neutral olja
Basmatiris
Basmatiris
135 g
Plockgrönsaker
Snackgurka
1 st
Morot
2 st
Cocktailtomater
250 g
Vitlöksdipp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Persillade (Svaveldioxid)
½ påse
Salt
½ krm
Sweet chilisås
Sweet chilisås
1 förp
Chicken nuggets
Neutral olja
½ msk
Chicken nuggets (Selleri, Vete)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 722 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 97 g
- Protein 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Basmatiris: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Plockgrönsaker: Skär snackgurka och morot i stavar. Lägg upp gurka, morot och cocktailtomater på ett fat.
- Vitlöksdipp: Blanda matyoghurt, persillade och salt i en skål.
- Sweet chilisås: Lägg sweet chilisås i en skål.
- Chicken nuggets: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek chicken nuggets ca 2 min per sida, tills gyllene.
- Servera chicken nuggets med nykokt basmatiris, plockgrönsaker, vitlöksdipp och sweet chilisås.