Piratens pirogbåtar med köttfärsröra och kebabsås

Piratens pirogbåtar med köttfärsröra och kebabsås

Nytt recept
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ketchup
  • malen koriander
  • salt
  • spiskummin
  • svartpeppar
  • torkad oregano
  • vatten
  • vitlök
Lista
Lista
Bilder
Bananschalottenlök
2 st
Blandfärs
500 g
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1 1/2 msk
Torkad oregano
1 msk
Malen koriander
1/3 msk
Salt
2/3 tsk
Svartpeppar
2 krm
Ketchup
3/4 dl
Vatten
1 1/2 dl
Pizzadeg
1 st
(Vete, Laktos)
Gräddfil
2 dl
Vitlök
1 klyfta
Ketchup
1/2 msk
Salt
1 krm
Tomat
2 st
Gurka
1/2 st
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225 grader.
Finhacka 2 bananschalottenlökar. Skala och finriv 1 palsternacka. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs lök, palsternacka, ca 500 g blandfärs och 1 vitlöksklyfta (pressad) 2-3 min på medelvärme.
Tillsätt 1 1/2 msk spiskummin, 1 msk torkad oregano, 3/4 msk malen koriander, 3/4 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 3/4 dl ketchup och 1 1/2 dl vatten. Puttra 4-5 min, tills färsen är helt genomstekt.
Rulla ut 1 förp pizzadeg. Dela degen i fyra rektanglar. Fördela färsen mitt på varje del. Vik in kanterna mot mitten och forma till avlånga båtar (se bilden). Tillaga på en smord ugnsplåt mitt i ugnen 10-13 min, tills degen är genomgräddad.
Blanda 2 dl gräddfil, 1 vitlöksklyfta (pressad), 1/2 msk ketchup och 1 krm salt i en skål.
Skiva 2 tomater och 1/2 gurka. Lägg på ett fat.
Smaklig måltid!