BBQ-pork med klyftpotatis, vitlöksstekt broccoli och limesmör
20-30
Laktosfri

BBQ-pork med klyftpotatis, vitlöksstekt broccoli och limesmör

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • bakplåtspapper
  • salt
  • rumstempererat smör
  • svartpeppar

BBQ-pork

Olivolja
½ msk
Skivad fläskkotlett
250 g
BBQ-sås
1 förp

Klyftpotatis

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk

Limesmör

Lime, skal
Rumstempererat smör (Mjölk)
25 g
Salt
1 krm
Svartpeppar

Vitlöksstekt broccoli

Broccoli
1 st
Rödlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Salt
Limesaft
Näringsvärde per portion
  • Energi 581 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 52 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Klyftpotatis: Skär potatis i klyftor och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills de fått fin färg. Rör om efter halva tiden.
  3. Limesmör: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Mosa ihop smör, limeskal, salt och nymald svartpeppar i en skål.
  4. Vitlöksstekt broccoli: Skär broccoli i mindre buketter. Skiva stammen tunt. Strimla rödlök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek broccoli, rödlök, vitlök och salt ca 2 min. Pressa över saft från den använda limen. Lägg upp på en tallrik och spara stekpannan.
  5. BBQ-pork: Hetta upp olivolja i den använda stekpannan och stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt. Häll på BBQ-såsen och stek ytterligare ca 1 min.
  6. Servera BBQ-pork med en klick limesmör, klyftpotatis och vitlöksstekt broccoli.