Vegetariskt
Potatisgnocchi med gräddig zucchini, tomatsallad och riven ost
Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Gnocchi
500 g
Zucchini
1 st
Gul lök
1 st
Smör
tsk
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl
½ tsk
Vispgrädde
½ dl
Mjölk
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Torkad dragon
½ msk
Quattrocento
50 g
Salt
Cocktailtomater
250 g
Mixsallad
30 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Quattrocento
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 786 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 100 g
- Protein:
- 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tärna zucchini och gul lök. Finriv all quattrocento. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till gnocchikoket i steg 3.
Tärna zucchini och gul lök. Hetta upp lite smör i en stekgryta. Fräs zucchini, lök och pressad vitlök ca 4 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner grädde, mjölk, smulad grönsaksbuljong och torkad dragon. Sjud ca 5 min. Vänd ner quattrocento (spara hälften till servering). Smaka av med lite salt.
Koka gnocchi enligt anvisning på förpackningen.
Halvera cocktailtomater och lägg i en salladsskål. Blanda med mixsallad, lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. Det går givetvis lika bra att servera allt separat.
Servera nykokt gnocchi med gräddig zucchini och tomatsallad. Toppa med resten av den rivna osten.
Smaklig måltid!