Fläskfärsburgare med garam masala, vinägerkokt rödlök och vitlöksdipp
3.9 (291)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- sambal oelek
- socker
- ströbröd
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Palsternacka
150 g
Olivolja
Salt
Paprikapulver
½ msk
Rödlök
1 st
Socker
½ msk
Vitvinsvinäger
2 msk
Matyoghurt
½ dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Vitlök
½ klyfta
Ströbröd
1 msk
Vatten
2 msk
Garam masala
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Salt
½ tsk
Hamburgerbröd
2 st
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 772 kcal
- Fett:
- 34 g
- Kolhydrater:
- 85 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skär potatis till pommes frites-liknande stavar. Skär palsternacka i tunna stavar. Lägg allt i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt och paprikapulver. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min.
Strimla rödlök tunt. Lägg i en liten kastrull och blanda med socker och vitvinsvinäger. Koka upp och låt sjuda tills vätskan kokat bort. Ställ åt sidan.
Blanda matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Blanda fläskfärs, pressad vitlök, ströbröd, vatten, garam masala, sambal oelek och salt i en bunke. Forma till 2 biffar. Grilla eller stek biffarna ca 4 min per sida, tills burgarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Värm hamburgerbröden snabbt i en stekpanna eller brödrost.
Fyll hamburgerbröd med vitlöksdipp, burgare, babyspenat och vinägerkokt rödlök. Servera med potatis- och palsternackspommes.
Smaklig måltid!