Biff à la Lindström med kapris, rödbetor och timjansmör
Laktosfri

Biff à la Lindström med kapris, rödbetor och timjansmör

4.21 (188)
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • kycklingbuljong
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • socker
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Potatis
400 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Smör
20 g
(Mjölk)
Vitlök
½ klyfta
Torkad timjan
½ tsk
Salt
½ krm
Kokt rödbeta
⅓ förp
Kapris
½ burk
Ströbröd
2 msk
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
1 ½ tsk
(Vete)
Balsamvinäger
3 msk
Vatten
1 ½ dl
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Socker
2 tsk
Kycklingbuljong
½ tärning
Kokt rödbeta
½ förp
Babyspenat
30 g
Kapris
½ burk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
649 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
70 g
Protein:
33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Ställ fram smör så att det är rumstempererat till punkt 3. 
Klyfta potatis och gul lök. Lägg potatisen i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen 15 min. Tillsätt löken och tillaga allt ytterligare 8-10 min.
Blanda ihop rumstempererat smör med pressad vitlök, torkad timjan och salt i en liten skål.
Skär kokta rödbetor i små tärningar. Häll av kapris. Blanda tärnad rödbeta, kapris, ströbröd, mjölk, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner nötfärs och forma till 2 biffar. Stek biffarna i en stekpanna med lite smör 1-2 min per sida. Lägg över i en smord ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen 7-9 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C). Låt stekpannan stå till punkt 5.
Värm upp den använda stekpannan. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Tillsätt balsamvinäger, vatten, kinesisk soja, socker och smulad kycklingbuljong, låt sjuda 2-3 min. Vänd ner rödbetor och babyspenat, sjud ytterligare 1 min.
Servera biff à la Lindström med rostad potatis, balsamicokokta rödbetor och timjansmör. Toppa med resten av kaprisen.
Smaklig måltid!