Bibimbap med sojastekt svamp, kimchi och stekt ägg

Korea

Laktosfri
Vegetariskt

Bibimbap med sojastekt svamp, kimchi och stekt ägg

3.9 (343)
Under 40 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • tomatpuré
  • vitvinsvinäger
Jasminris
125 g
Salladskål
300 g
Ingefära
1 bit
Vitlök
1½ klyfta
Gochujangpasta
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
2 tsk
Olja
Ägg
2 st
(Ägg)
Salt
Skogschampinjoner
125 g
Olja
Sesamfrön
½ förp
(Sesamfrön)
Vitlök
½ klyfta
Japansk soja
½ förp
(Sojabönor, Vete)
Babyspenat
30 g
Sesamolja
½ msk
(Sesamfrön)
Vitvinsvinäger
1 tsk
Sesamfrön
½ förp
(Sesamfrön)
Salt
Gochujangpasta
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Japansk soja
½ förp
(Sojabönor, Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
552 kcal
Fett:
18 g
Kolhydrater:
76 g
Protein:
22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg ingefära och vitlök i en bunke och blanda med gochujangpasta, tomatpuré, vitvinsvinäger och socker. Grovstrimla salladskål. Vänd ner i bunken och blanda ordentligt, gärna med händerna, så att kålen mjuknar.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och stek ägg ca 3 min, krydda med lite salt. Gulan får gärna vara krämig. Lägg äggen på ett fat och spara stekpannan.
 Kvarta skogschampinjoner. Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda stekpannan och stek svampen ca 3 min. Tillsätt sesamfrön, pressad vitlök och japansk soja, stek ytterligare ca 1 min.
Lägg babyspenat i en salladsskål. Blanda med sesamolja, vitvinsvinäger, sesamfrön och lite salt. 
 Blanda japansk soja och gochujangpasta i en skål.
Fördela jasminris, kimchi, sojastekt svamp och spenatsallad i 2 skålar. Toppa med stekt ägg. Servera bibimbap med lite gochujangsås.
Smaklig måltid!