Korea
Laktosfri
Vegetariskt
Bibimbap med sojastekt svamp, kimchi och stekt ägg
3.9 (343)
Under 40 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- tomatpuré
- vitvinsvinäger
Jasminris
125 g
Salladskål
300 g
Ingefära
1 bit
Vitlök
1½ klyfta
Gochujangpasta
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
2 tsk
Olja
Ägg
2 st
Salt
Skogschampinjoner
125 g
Olja
Sesamfrön
½ förp
Vitlök
½ klyfta
Japansk soja
½ förp
Babyspenat
30 g
Sesamolja
½ msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Sesamfrön
½ förp
Salt
Gochujangpasta
1 msk
Japansk soja
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 552 kcal
- Fett:
- 18 g
- Kolhydrater:
- 76 g
- Protein:
- 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg ingefära och vitlök i en bunke och blanda med gochujangpasta, tomatpuré, vitvinsvinäger och socker. Grovstrimla salladskål. Vänd ner i bunken och blanda ordentligt, gärna med händerna, så att kålen mjuknar.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och stek ägg ca 3 min, krydda med lite salt. Gulan får gärna vara krämig. Lägg äggen på ett fat och spara stekpannan.
Kvarta skogschampinjoner. Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda stekpannan och stek svampen ca 3 min. Tillsätt sesamfrön, pressad vitlök och japansk soja, stek ytterligare ca 1 min.
Lägg babyspenat i en salladsskål. Blanda med sesamolja, vitvinsvinäger, sesamfrön och lite salt.
Blanda japansk soja och gochujangpasta i en skål.
Fördela jasminris, kimchi, sojastekt svamp och spenatsallad i 2 skålar. Toppa med stekt ägg. Servera bibimbap med lite gochujangsås.
Smaklig måltid!