ViktVäktarna
Utan gluten
Vegetariskt
Sötpotatis- och linssoppa med picklad chili och sesamfrön
3.97 (346)
Under 50 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ättiksprit (12%)
- grönsaksbuljong
- olja
- salt
- socker
- tomatpuré
- vatten
Socker
1½ msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Vatten
2 msk
Röd chili
1 st
Grön chili
1 st
Sötpotatis
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Ingefära
½ bit
Olja
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Coconut cream
½ förp
Vatten
3½ dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Röda linser, (torkade)
1 dl
Lime, (limesaft)
1 st
Matyoghurt
½ dl
Koriander
20 g
Sesamfrön
½ msk
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 427 kcal
- Fett:
- 12 g
- Kolhydrater:
- 64 g
- Protein:
- 15 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna.
Blanda socker, ättiksprit och vatten i en kastrull. Koka upp och sjud ½ min. Strimla röd- och grön chili. Blanda ner i lagen och ställ in i kylen.
Skala och tärna sötpotatis smått. Hacka gul lök och vitlök. Skala och finriv ingefära.
Hetta upp neutral olja i en stekgryta och stek gul lök ca 2 min. Blanda ner vitlök, ingefära och tomatpuré, fräs ytterligare ca ½ min under omrörning.
Blanda ner coconut cream, vatten, smulad grönsaksbuljong och röda linser. Koka upp och låt sedan sjuda med locket på glänt tills sötpotatisen och linserna är mjuka, ca 15 min.
Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med pressad limesaft och lite salt.
Servera sötpotatis- och linssoppa i djupa tallrikar. Toppa med en klick matyoghurt, koriander, sesamfrön (se tips!) och avrunnen picklad chili.
Smaklig måltid!