Kyckling i currysås med äpple och bulgur

ViktVäktarna

Kyckling i currysås med äpple och bulgur

3.93 (814)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • kycklingbuljong
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Gul lök
1 st
Röd paprika
1 st
Vitlök
1 klyfta
Kycklingfilé
300 g
Olja
2 tsk
Curry
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Salt
2 krm
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Rött äpple
1 st
Milda mat 4%
1¼ dl
(Mjölk, Laktos)
Flytande honung
1 tsk
Svartpeppar
Bulgur
1 dl
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
435 kcal
Fett:
9 g
Kolhydrater:
49 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Strimla gul lök och röd paprika. Finhacka vitlök. Strimla kycklingfilé.
 Hetta upp neutral olja i en stekgryta eller rymlig stekpanna. Fräs lök, paprika, vitlök, curry, paprikapulver och chili flakes ca 3 min på medelvärme.  
Tillsätt kycklingstrimlor i pannan och fräs ytterligare ca 5 min, tills kycklingen fått fin färg. Krydda med salt. Blanda ner vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 10 min.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Kärna ur rött äpple och dela i stora bitar.
Blanda ner äpple och Milda mat i pannan och låt sjuda ytterligare ca 5 min. Smaka av med flytande honung, lite salt och nymald svartpeppar.  
Servera kyckling i currysås med bulgur.
Smaklig måltid!