ViktVäktarna
Laktosfri
Utan gluten
Saffransrisotto med räkor och parmesan
3.95 (459)
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Kräftdjur·
- Svaveldioxid
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Grönsaksbuljong
- olivolja
- tomatpuré
- vatten
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Risottoris
1¼ dl
Tomatpuré
1 msk
Saffran
½ förp
Vitt matlagningsvin
1 dl
Parmesanost, (20 g)
1 bit
Räkor, (300 g)
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 326 kcal
- Fett:
- 7 g
- Kolhydrater:
- 46 g
- Protein:
- 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong i en kastrull. Sänk värmen. Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök och risottoris ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och saffran, fräs ytterligare ca 1 min.
Häll ner vitt matlagningsvin och låt det koka in under omrörning. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då.
Finriv parmesanost. Blanda ner riven parmesanost (spara lite till servering) i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Häll av räkor. Servera risotton i djupa skålar med räkor och toppa med riven parmesan.
Smaklig måltid!