Saffransrisotto med räkor och parmesan

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten

Saffransrisotto med räkor och parmesan

3.95 (459)
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Kräftdjur
    ·
  • Svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Grönsaksbuljong
  • olivolja
  • tomatpuré
  • vatten
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Risottoris
1¼ dl
Tomatpuré
1 msk
Saffran
½ förp
Vitt matlagningsvin
1 dl
(Svaveldioxid)
Parmesanost, (20 g)
1 bit
(Mjölk)
Räkor, (300 g)
1 förp
(Kräftdjur)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
326 kcal
Fett:
7 g
Kolhydrater:
46 g
Protein:
19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong i en kastrull. Sänk värmen. Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök och risottoris ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och saffran, fräs ytterligare ca 1 min. 
Häll ner vitt matlagningsvin och låt det koka in under omrörning. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då. 
Finriv parmesanost. Blanda ner riven parmesanost (spara lite till servering) i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Häll av räkor. Servera risotton i djupa skålar med räkor och toppa med riven parmesan.
Smaklig måltid!