Kryddiga kalkonjärpar med rostad auberginesallad och persiljedressing
Utan gluten

Kryddiga kalkonjärpar med rostad auberginesallad och persiljedressing

3.95 (325)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flytande honung
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Aubergine
1 st
Rödlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Bladpersilja
20 g
Chili flakes
2 krm
Salt
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
½ msk
Olivolja
2 tsk
Svartpeppar
Ströbröd
2 msk
Mjölk
4 msk
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Malen koriander
1 tsk
Malen kanel
2 krm
Chili flakes
2 krm
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Kalkonfärs
300 g
Olivolja
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Flytande honung
¼ tsk
Salt
1 krm
Basmatiris
125 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
627 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
67 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär aubergine i stora tärningar och klyfta rödlök. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 25 min, till grönsakerna fått fin färg.
Lägg ströbröd i en skål och rör ner mjölk, salt, malen koriander, malen kanel, chili flakes, lite nymald svartpeppar och pressad vitlök. Blanda ner kalkonfärs och forma till 4 järpar. 
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn järparna ca 3 min runt om, tills de fått fin färg. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i undre delen av ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
 Lägg matyoghurt i en liten skål och blanda ner flytande honung och salt.
 Plocka bladen från persiljan. Finhacka stjälkarna och hälften av bladen. Spara resten av bladen till servering. Blanda hackad persilja, chili flakes, salt, pressad vitlök, vitvinsvinäger, olivolja och lite nymalen svartpeppar i en salladsskål. Blanda ner de rostade grönsakerna med persiljedressingen och resten av persiljan.
Servera kryddiga kalkonfärsjärpar med rostad auberginesallad, yoghurtsås och basmatiris.
Smaklig måltid!