Tuna mac'n'cheese - Pankogratinerad pastagratäng med tonfisk, parmesan och mozzarella
Nytt recept
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Kycklingbuljong
- salt
- smör
- tomatpuré
- vatten
- vetemjöl
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Smör
Vetemjöl
1 ½ msk
Mjölk
3 dl
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Dijonsenap
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Paprikapulver
½ msk
Örtmix
½ förp
Salt
1 krm
Riven mozzarella
50 g
Tonfisk i olja
1 förp
Casarecce
200 g
Panko
½ förp
Parmesanost
1 bit
Tomat
1 st
Snackgurka
1 st
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 797 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 103 g
- Protein:
- 54 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull och koka pasta enligt tidsangivelsen på förpackningen.
Finhacka gul lök. Fräs lök och pressad vitlök i smör i en rymlig kastrull. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Vispa ner mjölk, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda under omrörning ca 3 min. Vispa ner dijonsenap, tomatpuré, paprikapulver, örtmix och salt. Sjud ytterligare ca 2 min. Häll av tonfisk. Blanda ner tonfisk och riven mozzarella i såsen. Dra från värmen.
Häll av pastan och blanda ihop med tonfisksåsen.
Häll över den krämiga pastablandningen i en ugnsform. Finriv parmesanost. Strö panko och riven parmesan över pastan och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. Sätt gärna på grillfunktion de sista 2 minuterna för att få en fin krispig yta.
Klyfta tomater och skär gurka i mindre bitar. Servera tomat, gurka och mixsallad var för sig eller blanda ihop allt till en sallad.
Servera pankogratinerad pastagratäng med grönsaker.
Smaklig måltid!