Laktosfri
Teriyakifärs med pak choy och snabbpicklad rödlök
4.23 (1044)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- sambal oelek
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Jasminris
125 g
Pak choy
1 st
Morot
1 st
Salladslök
1 förp
Vatten
1 msk
Vitvinsvinäger
2 msk
Socker
2 tsk
Rödlök
1 st
Olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Teriyakisås
100 ml
Sambal oelek
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 663 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 75 g
- Protein:
- 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla pak choy. Skala och grovriv morot. Skär hälften av salladslöken i stavar, lägg undan till punkt 4. Strimla resten av salladslöken tunt, spara till servering.
Blanda vatten, vitvinsvinäger och socker i en skål. Skiva rödlök tunt. Blanda med lagen i skålen och låt stå till servering.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek fläskfärs på hög värme ca 3 min. Sänk värmen, tillsätt pressad vitlök, stavar av salladslök och teriyakisås. Stek ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite sambal oelek, salt och nymald svartpeppar. Vänd ner pak choy i pannan.
Fördela nykokt jasminris och teriyakifärs i 2 skålar. Toppa med picklad rödlök, rivna morötter och strimlad salladslök. Servera direkt!
Smaklig måltid!