Sojapocherad torsk med grönkål, fullkornsris och sesamfrön
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- socker
- vitvinsvinäger
Sojapocherad torsk
Röd chili
½ st
Torskfilé (Fisk)
300 g
Vatten
1½ dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ dl
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salladslök
1 förp
Grönkål
100 g
Till servering
Fullkornsris
1 dl
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ msk
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka fullkornsris enligt anvisning på förpackningen.
- Sojapocherad torsk: Strimla röd chili och skär torskfilé i portionsbitar. Tillsätt vatten, japansk soja, socker, vitvinsvinäger och röd chili i en stekpanna. Låt koka upp och sänk sedan till medelvärme och lägg i fisken. Låt sjuda tills den är klar, ca 5 min. Vänd eventuellt fisken om vätskan ej täcker efter halva tillagningstiden.
- Dela salladslök i grova bitar och plocka blad från grönkålen (släng de grova stammarna). Lägg ner i pannan när bara någon minut av fiskens koktid återstår. Låt sjunka ihop och bli varmt.
- Fördela ris i djupa tallrikar och toppa med sojapocherad torsk och grönsaker. Skeda över lite av sojasåsen och toppa med sesamfrön.