Indisk gryta med belugalinser och broccoli
35-45
Utan gluten
Vegetariskt
8
Points®värde per portion

Indisk gryta med belugalinser och broccoli

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • salt

Indisk gryta

Gul lök
½ st
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
1 tsk
Garam masala
½ msk
Chili flakes
2 krm
Vatten
1 dl
Krossade tomater
1 förp
Grönsaksbuljong
1 tärning
Belugalinser
1 dl

Stekt broccoli

Broccoli
1 st
Neutral olja
1 tsk
Salt

Till servering

Basmatiris
1 dl
Salladslök
1 förp
Mynta
20 g
Citron
1 st
Salt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Indisk gryta: Finhacka gul lök. Skala och finriv ingfära och vitlök.
  2. Hetta upp neutral olja i en stekgyta. Fräs gul lök ca 3 min. Blanda ner ingefära, vitlök, garam masala och chili flakes (efter egen smak), fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt vatten, krossade tomter, smulad grönsaksbuljong och belugalinser. Koka upp och sjud under lock ca 25 min, tills linserna mjuknat.
  3. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Stekt broccoli: Dela broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs broccoli ca 4 min och krydda med lite salt.
  5. Till servering: Strimla salladslök och hacka mynta. Smaka av linsgrytan med pressad citronsaft och salt. 
  6. Servera indisk gryta med basmatiris, broccoli och en klick yoghurt. Toppa med salladslök och mynta.