Nötfärsragu med auberginesallad och parmesan
Laktosfri

Nötfärsragu med auberginesallad och parmesan

4.08 (366)
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olivolja
  • bakplåtspapper
  • vitvinsvinäger
  • svartpeppar
  • vatten
  • tomatpuré
  • sambal oelek
  • kycklingbuljong
Aubergine
1 st
Salt
2 krm
Olivolja
Bakplåtspapper
1 st
Ruccola
30 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Svartpeppar
Olivolja
Nötfärs
250 g
Bananschalottenlök
1 st
Salt
1 krm
Svartpeppar
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
½ dl
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Sambal oelek
½ tsk
Kycklingbuljong
1 tärning
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 724 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 83 g
  • Protein: 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
 Skär aubergine i ca 2x2 cm stora bitar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min. Rör om efter halva tillagningstiden. Lägg i en salladsskål.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
 Hacka schalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs nötfärs och schalottenlök ca 5 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, pressad vitlök, tomatpuré, sambal oelek (efter egen smak) och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
 Finriv parmesan. Blanda aubergine med ruccola i salladskålen. Tillsätt ½ msk olivolja, vitvinsvinäger och parmesan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Blanda avhälld pasta med köttfärsragu. Servera med auberginesallad.
Smaklig måltid!