Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- kycklingbuljong
- flytande honung
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vetemjöl
Couscous
Couscous (Vete)
125 g
Vatten
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Torkad oregano
½ tsk
Rostade morötter
Morötter
300 g
Flytande honung
½ msk
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm
Chili flakes
1 krm
Citron
1 st
Marockansk gryta
Bananschalottenlök
1 st
Kycklinglårfilé
300 g
Spiskummin
½ msk
Paprikapulver
½ msk
Malen ingefära
1 tsk
Malen koriander
½ tsk
Malen kanel
2 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Vetemjöl (Vete)
2 tsk
Vatten
2 dl
Torkad oregano
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Kycklingbuljong
½ tärning
Tillbehör
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 619 kcal
- Fett 18 g
- Kolhydrater 75 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Couscous: Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten, smulad kycklingbuljong och torkad oregano. Häll den varma buljongen över couscousen, täck med folie och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel.
- Rostade morötter: Skala och skär morötter i grova bitar och lägg i en ugnsform. Blanda med flytande honung, olivolja, salt och chili flakes. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills de har fått färg och blivit mjuka.
- Marockansk gryta: Grovhacka bananschalottenlök. Dela varje kycklinglårfilé på hälften. Blanda samman spiskummin, paprikapulver, malen ingefära, malen koriander, malen kanel, salt och nymald svartpeppar till en kryddblandning i en liten skål.
- Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs kycklingen och kryddblandningen ca 3 min. Tillsätt lök, pressad vitlök och tomatpuré, fräs ytterligare ca 2 min. Pudra över vetemjöl. Tillsätt vatten, torkad oregano, flytande honung, chili flakes och smulad kycklingbuljong. Sjud under lock ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Rostade morötter: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda de rostade morötterna med citronskal och pressad saft från halva citronen. Klyfta andra halvan till servering.
- Servera marockansk kycklinggryta med citronrostade morötter, couscous, citronklyfta och en klick matyoghurt.