Marockansk kycklinggryta med citronrostade morötter och couscous

Marockansk kycklinggryta med citronrostade morötter och couscous

4.06 (389)
Under 40 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • kycklingbuljong
  • flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vetemjöl
Couscous
125 g
(Vete)
Vatten
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Torkad oregano
½ tsk
Morötter
300 g
Flytande honung
½ msk
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm
Chili flakes
1 krm
Citron
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Kycklinglårfilé
300 g
Spiskummin
½ msk
Paprikapulver
½ msk
Malen ingefära
1 tsk
Malen koriander
½ tsk
Malen kanel
2 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Vatten
2 dl
Torkad oregano
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Kycklingbuljong
½ tärning
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 610 kcal
  • Fett: 19 g
  • Kolhydrater: 71 g
  • Protein: 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten, smulad kycklingbuljong och torkad oregano. Häll den varma buljongen över couscousen, täck med folie och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Skala och skär morötter i grova bitar och lägg i en ugnsform. Blanda med flytande honung, olivolja, salt och chili flakes. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills de har fått färg och blivit mjuka.
Grovhacka bananschalottenlök. Dela varje kycklinglårfilé på hälften. Blanda samman spiskummin, paprikapulver, malen ingefära, malen koriander, malen kanel, salt och nymald svartpeppar till en kryddblandning i en liten skål.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs kycklingen och kryddblandningen ca 3 min. Tillsätt lök, pressad vitlök och tomatpuré, fräs ytterligare ca 2 min. Pudra över vetemjöl. Tillsätt vatten, torkad oregano, flytande honung, chili flakes och smulad kycklingbuljong. Sjud under lock ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda de rostade morötterna med citronskal och pressad saft från halva citronen. Klyfta andra halvan till servering.
Servera marockansk kycklinggryta med citronrostade morötter, couscous, citronklyfta och en klick matyoghurt.
Smaklig måltid!