Marockansk kycklinggryta med citronrostade morötter och couscous
30-40

Marockansk kycklinggryta med citronrostade morötter och couscous

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • kycklingbuljong
  • flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vetemjöl

Couscous

Couscous (Vete)
125 g
Vatten
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Torkad oregano
½ tsk

Rostade morötter

Morötter
300 g
Flytande honung
½ msk
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm
Chili flakes
1 krm
Citron
1 st

Marockansk gryta

Bananschalottenlök
1 st
Kycklinglårfilé
300 g
Spiskummin
½ msk
Paprikapulver
½ msk
Malen ingefära
1 tsk
Malen koriander
½ tsk
Malen kanel
2 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Vetemjöl (Vete)
2 tsk
Vatten
2 dl
Torkad oregano
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Kycklingbuljong
½ tärning

Tillbehör

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 619 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 75 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Couscous: Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten, smulad kycklingbuljong och torkad oregano. Häll den varma buljongen över couscousen, täck med folie och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel.
  3. Rostade morötter: Skala och skär morötter i grova bitar och lägg i en ugnsform. Blanda med flytande honung, olivolja, salt och chili flakes. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills de har fått färg och blivit mjuka.
  4. Marockansk gryta: Grovhacka bananschalottenlök. Dela varje kycklinglårfilé på hälften. Blanda samman spiskummin, paprikapulver, malen ingefära, malen koriander, malen kanel, salt och nymald svartpeppar till en kryddblandning i en liten skål.
  5. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs kycklingen och kryddblandningen ca 3 min. Tillsätt lök, pressad vitlök och tomatpuré, fräs ytterligare ca 2 min. Pudra över vetemjöl. Tillsätt vatten, torkad oregano, flytande honung, chili flakes och smulad kycklingbuljong. Sjud under lock ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  6. Rostade morötter: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda de rostade morötterna med citronskal och pressad saft från halva citronen. Klyfta andra halvan till servering.
  7. Servera marockansk kycklinggryta med citronrostade morötter, couscous, citronklyfta och en klick matyoghurt.