Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- vitvinsvinäger
- socker
- salt
- svartpeppar
- neutral olja
Till servering
Jasminris
125 g
Teriyakisås
Lime
1 st
Ingefära
½ bit
Majsstärkelse
1 tsk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ dl
Vatten
1 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Socker
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Chicken teriyaki
Broccoli
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Salt
2 krm
Kycklingfilé
300 g
Svartpeppar
Neutral olja
2 msk
Näringsvärde per portion
- Energi 610 kcal
- Fett 16 g
- Kolhydrater 68 g
- Protein 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Till servering: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Teriyakisås: Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och finriv ingefäran (ca ½ msk). Lägg allt i en liten skål. Blanda med pressad saft från halva limen, majsstärkelse, japansk soja, vatten, vitvinsvinäger, socker och pressad vitlök.
- Förberedelser: Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Klyfta bananschalottenlök tunt och klyfta den använda limen. Lägg allt åt sidan.
- Chicken teriyaki: Skär kycklingfilé i tunna strimlor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek kycklingen ca 4 min, tills den fått fin färg.
- Tillsätt all broccoli och lök, fräs i ytterligare någon minut. Blanda ner teriyakisåsen. Låt puttra ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Servera kyckling i teriyakisås med nykokt jasminris och limeklyfta.