Fläskfärsbiffar med sambalyoghurt och syrlig sallad

Fläskfärsbiffar med sambalyoghurt och syrlig sallad

4.25 (1135)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • flingsalt
Lime
1 st
Fläskfärs
250 g
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Vatten
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Sambal oelek
1 tsk
Matyoghurt
¾ dl
(Mjölk, Laktos)
Sambal oelek
1 tsk
Salt
½ krm
Koriander
20 g
Snackgurka
1 st
Rädisor
1 förp
Socker
2 krm
Flingsalt
Jasminris
125 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 611 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 57 g
  • Protein: 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet, lägg i en bunke. Blanda med fläskfärs, japansk soja, vatten, pressad vitlök, salt och sambal oelek. Forma till 6 små biffar.
Blanda matyoghurt, sambal oelek och salt i en liten skål.
Grovhacka koriander och gurka. Skiva rädisor. Lägg allt i en skål. Blanda med pressad saft av den använda limen, socker och lite salt.
Stek färsbiffarna i en grill- eller stekpanna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Servera nygrillade fläskfärsbiffar med gurksallad, sambalyoghurt och jasminris.
Smaklig måltid!