25-35
0,4 kg CO2e
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Ribollita - toscansk grönsakssoppa med bönor och svartkål
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- grönsaksbuljong
- salt
- svartpeppar
Ribollita
Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Svartkål
100 g
Små vita bönor
½ förp
Olivolja
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
Svartpeppar
Till servering
Surdegspavé (Vete)
2 st
Bladpersilja
10 g
Bönspread
Små vita bönor
½ förp
Citron
½ st
Olivolja
2 msk
Svartpeppar
Salt
1 krm
Bladpersilja
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 493 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 59 g
- Protein 16 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Förberedelser: Skala och tärna morot smått. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Ansa och strimla svartkål. Häll av och skölj vita bönor till både ribollita och bönspread. Finhacka all bladpersilja.
- Ribollita: Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs morot, lök och vitlök ca 3 min. Tillsätt svartkål, konserverade körsbärstomater, vatten och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 15 min, eller tills grönsakerna är mjuka.
- Till servering: Grädda surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
- Bönspread: Tvätta citron ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg stora vita bönor, citronskal, pressad citronsaft (ca 1 tsk), olivolja, salt och lite nymald svartpeppar i en mixerbunke. Mixa till en slät röra med stavmixer. Blanda ner bladpersilja. Smaka av med lite salt.
- Ribollita: Rör ner vita bönor i grytan och sjud ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Toppa ribollita med resten av persiljan. Servera med surdegspavé och bönspread.