30-40
Laktosfri
Utan gluten
Smörstekt torsk med fänkålschoucroute och hasselnöt- och persiljepesto
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- fisk,
- hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- salt
- socker
- vitvinsvinäger
- vatten
- kycklingbuljong
- svartpeppar
- olivolja
Fänkålschoucroute
Fänkål
1 st
Smör (Mjölk)
1 msk
Salt
2 krm
Socker
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
2 msk
Kycklingbuljong
½ tärning
Svartpeppar
Hasselnöt- & persiljepesto
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Hasselnötter (Hasselnötter)
20 g
Bladpersilja
20 g
Vitlök
½ klyfta
Olivolja
½ msk
Vatten
½ dl
Salt
Svartpeppar
Smörstekt torsk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Smör (Mjölk)
Till servering
Potatis
400 g
Näringsvärde per portion
- Energi 498 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 38 g
- Protein 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Fänkålschoucroute: Strimla fänkål tunt. Hetta upp smör i en kastrull och fräs fänkål, salt och socker ca 3 min. Tillsätt vitvinsvinäger, vatten, smulad kycklingbuljong och nymald svartpeppar. Sjud ca 10 min under lock. Smaka av med salt.
- Hasselnöt- och persiljepesto: Finriv parmesanost. Hetta upp en stekpanna och rosta hasselnötter under omrörning, tills de har fått en gyllene färg. Var försiktig så att de inte bränns vid. Lägg över nötterna i en mixerbunke. Torka ur och spara pannan. Grovhacka bladpersilja och lägg i mixerbunken. Tillsätt pressad vitlök, riven parmesan, olivolja, vatten, lite salt och nymald svartpeppar. Mixa till en pesto.
- Smörstekt torsk: Skär torskfilé i portionsbitar. Krydda med salt. Hetta upp lite smör i den använda stekpannan och stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar.
- Servera smörstekt torsk med hasselnöt- och persiljepesto, fänkålschoucroute och kokt potatis.