Dakkoshi - Kycklingspett i salladsblad med chilimajonnäs och ingefärspickles
30-40
Laktosfri

Dakkoshi - Kycklingspett i salladsblad med chilimajonnäs och ingefärspickles

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • grillspett
  • socker
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
  • ättiksprit (12%)
  • salt
  • vatten

Dakkoshi

Grillspett
4 st
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Socker
½ msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ förp
Sesamolja (Sesamfrön)
½ påse
Svartpeppar
Kycklinglårfilé
300 g
Salladslök
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp

Ingefärspickles

Ingefära
½ bit
Morot
1 st
Snackgurka
1 st
Ättiksprit (12%)
½ dl
Socker
1 dl
Salt
1 tsk
Vatten
1½ dl

Chilimajonnäs

Majonnäs (Ägg)
½ dl
Srirachasås
½ förp
Salt

Till servering

Jasminris
125 g
Isbergssallad
½ st
Näringsvärde per portion
  • Energi 787 kcal
  • Fett 37 g
  • Kolhydrater 75 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 250°C (varmluft) eller 275°C (vanlig). Blötlägg grillspett.
  2. Dakkoshi: Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg i en bunke och blanda ner socker, japansk soja, sesamolja och rikligt med nymald svartpeppar. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar (ca 2x2 cm) och lägg ner i bunken. Putsa inte bort fettet, det smälter vid tillagning och ger en god smak. Låt marinera så länge som möjligt.
  3. Ingefärspickles: Skala och skiva ingefära tunt och lägg i en liten kastrull. Tillsätt ättiksprit, socker, salt och vatten. Koka upp lagen och häll sedan över i en bunke. Strimla morot och gurka tunt. Det går också bra att skiva grönsakerna tunt om du inte hinner strimla. Lägg ner grönsakerna i pickleslagen, låt stå till servering.
  4. Chilimajonnäs: Lägg majonnäs i en liten skål och blanda ner srirachasås och salt efter smak.
  5. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  6. Dakkoshi: Skär den vita delen av salladslök i ca 2 cm tjocka bitar. Strimla den gröna delen av salladslöken. Trä kyckling på spetten, varva med salladslöksbitar. Lägg spetten på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen ca 10 min, tills kycklingen fått fin färg och är helt genomstekt (innertemp 72°C). Rosta sesamfrön i en torr, het stekpanna tills de är gyllenbruna. Strö sesamfröna och den strimlade salladslöken över kycklingspetten.
  7. Plocka salladsblad och lägg i en skål. Servera Dakkoshi i salladsblad med jasminris, ingefärspickles och chilimajonnäs.