30-40
Buldak - Eldkyckling med gochujang, mozzarella, sesamfrön och koreansk coleslaw
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- socker
- vitvinsvinäger
- vatten
- neutral olja
Till servering
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Jasminris
125 g
Koreansk coleslaw
Vitkål
150 g
Salt
½ tsk
Morot
1 st
Salladslök
1 förp
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Ingefärssås
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Gochujangpasta (Sojabönor, Vete)
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
25 ml
Vitvinsvinäger
½ tsk
Socker
1 msk
Majsstärkelse
1 tsk
Vatten
1 dl
Eldkyckling
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
Salt
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 729 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 78 g
- Protein 56 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har ni ingen stekpanna som tål ugnsvärme? Lägg då över kycklinggrytan i en ugnsform och gratinera.
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Till servering: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Koreansk coleslaw: Finstrimla vitkål och lägg i en rymlig bunke. Blanda med salt så att kålen mjuknar. Skala och finstrimla morot. Strimla salladslök (lägg undan lite till servering). Blanda ner morot, salladslök, vitvinsvinäger, socker och sesamolja i bunken med kål.
- Ingefärssås: Skala och finhacka ingefära och vitlök. Lägg i en skål och blanda med gochujangpasta, japansk soja, vitvinsvinäger, socker, majsstärkelse och vatten.
- Förberedelse: Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål. Skär kycklingfilé i mindre bitar.
- Eldkyckling: Hetta upp neutral olja i en stekpanna som tål ugnsvärme. Stek kycklingen ca 5 min. Krydda med lite salt. Tillsätt ingefärssås och låt sjuda ca 2 min.
- Bryt mozzarella i bitar och strö över kycklinggrytan. Ställ in hela stekpannan (se tips) i övre delen av ugnen och gratinera ca 5 min.
- Strö rostade sesamfrön och finstrimlad salladslök över kycklingpannan. Servera med jasminris och koreansk coleslaw.