Japchae - sojamarinerade äggnudlar med grönsaker, sesamfrön och räkor
30-40
Laktosfri

Japchae - sojamarinerade äggnudlar med grönsaker, sesamfrön och räkor

Ingredienser

Allergener
  • Kräftdjur,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar

Nudlar och grönsaker

Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Morot
1 st
Röd paprika
1 st
Gul lök
1 st
Pak choy
1 st
Shiitake
100 g
Neutral olja
Salt

Till servering

Sesamfrön (Sesamfrön)
½ förp
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Röd chili
½-1 st

Dressing

Sesamfrön (Sesamfrön)
½ förp
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 förp
Socker
1 msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 påse
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
1 krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 507 kcal
  • Fett 14 g
  • Kolhydrater 68 g
  • Protein 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Nudlar: Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt.
  2. Till servering: Rosta alla sesamfrön i en torr och het rymlig stekpanna. Lägg på en tallrik och spara stekpannan.
  3. Dressing: Blanda japansk soja, socker, sesamolja, pressad vitlök, sesamfrön och nymald svartpeppar i en skål.
  4. Grönsaker: Skala morot. Strimla morot, röd paprika, gul lök och pak choy. Skär shiitake i mindre bitar.
  5. Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda stekpannan. Fräs morot, gul och shiitake ca 5 min. Krydda med lite salt. Lägg allt i en salladsskål. 
  6. Lägg ner avhällda äggnudlar i salladsskålen tillsammans med röd paprika och pak choy. Tillsätt dressingen och blanda väl. Låt gärna allt marineras i ca 5 min.
  7. Häll av räkor och strimla röd chili, blanda ner i nudelsalladen. Servera i djupa skålar och toppa med resten av sesamfröna.