Bulgogi - Marinerad fläskkarré med päron, pak choy, ingefära och sesammajonnäs

Korea

Laktosfri

Bulgogi - Marinerad fläskkarré med päron, pak choy, ingefära och sesammajonnäs

4.52 (346)
Under 40 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vitvinsvinäger
Vitlök
1 klyfta
Sesamolja
1 tsk
(Sesamfrön)
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor, Vete)
Socker
2 tsk
Svartpeppar
Fläskkarré
300 g
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Sesamolja
1 tsk
(Sesamfrön)
Japansk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Socker
1 msk
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Vitvinsvinäger
1 tsk
Chili flakes
1 tsk
Päron
1 st
Pak choy
1 st
Jasminris
125 g
Gemsallad
1 förp
Snackgurka
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 881 kcal
  • Fett: 44 g
  • Kolhydrater: 81 g
  • Protein: 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Blanda ihop pressad vitlök, sesamolja, japansk soja, socker och lite nymald svartpeppar i en bunke. Skär fläskkarré i tunna skivor. Skär sedan skivorna i tunna strimlor. Blanda ner köttet i marinaden och låt marinera ca 20 min.
 Blanda majonnäs, sesamolja och japansk soja i en liten skål.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Lägg i en rymlig bunke och blanda ner pressad vitlök, tomatpurè, socker, japansk soja, vitvinsvinäger och chili flakes. Skär päron i små tärningar och finstrimla pak choy. Lägg ner i bunken och blanda ordentligt. Lägg upp på ett fat och toppa med sesamfrön.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek det marinerade köttet ca 6 min, tills det fått en fin karamelliserad yta och är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Bryt blad av gemsallad och skär gurka i tunna skivor (gärna på mandolin). Servera fläskkarré, päronsallad, jasminris, sesammajonnäs och gurkskivor i salladsblad.
Smaklig måltid!