Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- tomatpuré
- vitvinsvinäger
- socker
- neutral olja
- salt
Till servering
Jasminris
125 g
Kimchi
Salladskål
300 g
Ingefära
1 bit
Vitlök
1½ klyfta
Gochujangpasta (Sojabönor, Vete)
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
2 tsk
Stekt ägg
Neutral olja
Ägg (Ägg)
2 st
Salt
Sojastekt svamp
Skogschampinjoner
125 g
Neutral olja
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ förp
Vitlök
½ klyfta
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ förp
Spenatsallad
Babyspenat
30 g
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ förp
Salt
Gochujangsås
Gochujangpasta (Sojabönor, Vete)
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ förp
Näringsvärde per portion
- Energi 553 kcal
- Fett 18 g
- Kolhydrater 76 g
- Protein 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Till servering: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Kimchi: Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg ingefära och vitlök i en bunke och blanda med gochujangpasta, tomatpuré, vitvinsvinäger och socker. Grovstrimla salladskål. Vänd ner i bunken och blanda ordentligt, gärna med händerna, så att kålen mjuknar.
- Stekt ägg: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och stek ägg ca 3 min, krydda med lite salt. Gulan får gärna vara krämig. Lägg äggen på ett fat och spara stekpannan.
- Sojastekt svamp: Kvarta skogschampinjoner. Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda stekpannan och stek svampen ca 3 min. Tillsätt sesamfrön, pressad vitlök och japansk soja, stek ytterligare ca 1 min.
- Spenatsallad: Lägg babyspenat i en salladsskål. Blanda med sesamolja, vitvinsvinäger, sesamfrön och lite salt.
- Gochujangsås: Blanda japansk soja och gochujangpasta i en skål.
- Fördela jasminris, kimchi, sojastekt svamp och spenatsallad i 2 skålar. Toppa med stekt ägg. Servera bibimbap med lite gochujangsås.