Bibimbap med sojastekt svamp, kimchi och stekt ägg
30-40
Laktosfri
Vegetariskt

Bibimbap med sojastekt svamp, kimchi och stekt ägg

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • tomatpuré
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • neutral olja
  • salt

Till servering

Jasminris
125 g

Kimchi

Salladskål
300 g
Ingefära
1 bit
Vitlök
1½ klyfta
Gochujangpasta (Sojabönor, Vete)
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
2 tsk

Stekt ägg

Neutral olja
Ägg (Ägg)
2 st
Salt

Sojastekt svamp

Skogschampinjoner
125 g
Neutral olja
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ förp
Vitlök
½ klyfta
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ förp

Spenatsallad

Babyspenat
30 g
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ förp
Salt

Gochujangsås

Gochujangpasta (Sojabönor, Vete)
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 553 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 76 g
  • Protein 23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Till servering: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Kimchi: Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg ingefära och vitlök i en bunke och blanda med gochujangpasta, tomatpuré, vitvinsvinäger och socker. Grovstrimla salladskål. Vänd ner i bunken och blanda ordentligt, gärna med händerna, så att kålen mjuknar.
  3. Stekt ägg: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och stek ägg ca 3 min, krydda med lite salt. Gulan får gärna vara krämig. Lägg äggen på ett fat och spara stekpannan.
  4. Sojastekt svamp: Kvarta skogschampinjoner. Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda stekpannan och stek svampen ca 3 min. Tillsätt sesamfrön, pressad vitlök och japansk soja, stek ytterligare ca 1 min.
  5. Spenatsallad: Lägg babyspenat i en salladsskål. Blanda med sesamolja, vitvinsvinäger, sesamfrön och lite salt. 
  6. Gochujangsås: Blanda japansk soja och gochujangpasta i en skål.
  7. Fördela jasminris, kimchi, sojastekt svamp och spenatsallad i 2 skålar. Toppa med stekt ägg. Servera bibimbap med lite gochujangsås.