30-40
11
Points®värde per portion
Fläskkotlett i teriyakisås med broccoli och jasminris
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- flytande margarin
- salt
- svartpeppar
- sambal oelek
- neutral olja
Fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Teriyakisås
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Sambal oelek
½ tsk
Till servering
Jasminris
1 dl
Broccoli
1 st
Neutral olja
1 tsk
Salt
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Skär sedan köttet i jämntjocka skivor.
- Fläskkotlett: Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Bryn fläskkotletterna ca 3 min per sida. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
- Teriyakisås: Blanda ihop Milda mat, kinesisk soja, teriyakisås, pressad vitlök och sambal oelek i en skål.
- Fläskkotlett: Häll teriyakisåsen över köttet, koka upp och sjud ca 3 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka ev av med mer teriyakisås, soja och sambal.
- Till servering: Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs broccoli ca 4 min. Krydda med lite salt.
- Servera fläskkotlett i teriyakisås med jasminris och broccoli.