ViktVäktarna
Fläskkotlett i teriyakisås med broccoli och jasminris
4.06 (263)
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande margarin
- olja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Milda mat 4%
1¼ dl
Kinesisk soja
½ msk
Teriyakisås
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Sambal oelek
½ tsk
Jasminris
1 dl
Broccoli
1 st
Olja
1 tsk
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 488 kcal
- Fett:
- 16 g
- Kolhydrater:
- 46 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Skär sedan köttet i jämntjocka skivor.
Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Bryn fläskkotletterna ca 3 min per sida. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
Blanda ihop Milda mat, kinesisk soja, teriyakisås, pressad vitlök och sambal oelek i en skål.
Häll teriyakisåsen över köttet, koka upp och sjud ca 3 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka ev av med mer teriyakisås, soja och sambal.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs broccoli ca 4 min. Krydda med lite salt.
Servera fläskkotlett i teriyakisås med jasminris och broccoli.
Smaklig måltid!