Linsgryta med risoni och mozzarella
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- selleri,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- tomatpuré
- vatten
- salt
- grönsaksbuljong
Linsgryta med risoni
Gul lök
1 st
Morot
2 st
Selleristjälk (Selleri)
1 st
Olivolja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
3 dl
Salt
½ tsk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Röda linser
1 dl
Risoni (Vete)
1 dl
Chili flakes
1 krm
Till servering
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
½ förp
Frömix (20 g)
½ förp
Ruccola
30 g
Gremolata
Bladpersilja
20 g
Citron
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Salt
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Förberedelser: Skala gul lök och morötter. Finhacka gul lök. Tärna morot och selleristjälk smått.
- Linsgryta med risoni: Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, morot och selleri ca 10 minuter. Tillsätt pressad vitlök och tomatpuré, fräs ytterligare ca 1 min under omrörning. Blanda ner konserverade körsbärstomater, vatten, salt, smulad grönsaksbuljong, linser och risoni.
- Koka upp och sjud under lock tills linserna och risonin är mjuka ca 15 min. Tillsätt ev. ytterligare vatten efterhand som det kokar in.
- Till servering: Rosta frömixen i en torr och het stekpanna.
- Gremolata: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka bladpersilja och blanda ihop med rivet citronskal, lite pressad citronsaft, finriven vitlök, olivolja och lite salt i en skål.
- Smaka av grytan med en nypa chili flakes och lite salt. Dra isär mozzarella i mindre bitar och blanda ner. Servera toppad med gremolata, rostad frömix och ruccola.