Linsgryta med risoni och mozzarella
35-45
Vegetariskt
11
Points®värde per portion

Linsgryta med risoni och mozzarella

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • selleri,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • tomatpuré
  • vatten
  • salt
  • grönsaksbuljong

Linsgryta med risoni

Gul lök
1 st
Morot
2 st
Selleristjälk (Selleri)
1 st
Olivolja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
3 dl
Salt
½ tsk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Röda linser
1 dl
Risoni (Vete)
1 dl
Chili flakes
1 krm

Till servering

Mozzarella (Mjölk, Laktos)
½ förp
Frömix (20 g)
½ förp
Ruccola
30 g

Gremolata

Bladpersilja
20 g
Citron
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Salt
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Skala gul lök och morötter. Finhacka gul lök. Tärna morot och selleristjälk smått. 
  2. Linsgryta med risoni: Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, morot och selleri ca 10 minuter. Tillsätt pressad vitlök och tomatpuré, fräs ytterligare ca 1 min under omrörning. Blanda ner konserverade körsbärstomater, vatten, salt, smulad grönsaksbuljong, linser och risoni.
  3. Koka upp och sjud under lock tills linserna och risonin är mjuka ca 15 min. Tillsätt ev. ytterligare vatten efterhand som det kokar in.  
  4. Till servering: Rosta frömixen i en torr och het stekpanna. 
  5. Gremolata: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka bladpersilja och blanda ihop med rivet citronskal, lite pressad citronsaft, finriven vitlök, olivolja och lite salt i en skål. 
  6. Smaka av grytan med en nypa chili flakes och lite salt. Dra isär mozzarella i mindre bitar och blanda ner. Servera toppad med gremolata, rostad frömix och ruccola.