Fiskgratäng med torsk, dill och citron
30-40
Utan gluten
8
Points®värde per portion

Fiskgratäng med torsk, dill och citron

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • sambal oelek
  • tomatpuré
  • fiskbuljong
  • salt

Till servering

Potatis
400 g
Citron, (citronklyftor)
½ st

Fiskgratäng

Purjolök
½ st
Neutral olja
½ tsk
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
2½ dl
Majsstärkelse
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Tomatpuré
½ msk
Fiskbuljong
½ tärning
Tomat
2 st
Dill
10+10 g
Citron, (citronsaft)
½ st
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 150°C (varmluft) eller 175°C (vanlig).
  2. Till servering: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Fiskgratäng: Strimla purjolök. Hetta upp neutral olja i en kastrull och fräs purjolök på medelvärme ca 5 min.
  4. Tillsätt Milda mat, majsstärkelse (utblandat i lika delar vatten), sambal oelek, tomatpuré och smulad fiskbuljong. Koka upp och sjud ca 2 min. Tärna tomat och hacka all dill. Blanda ner tomat och hälften av dillen, smaka av med pressad citronsaft. Klyfta resten av citronen.
  5. Skär torskfilé i portionsbitar. Lägg fisken i en ugnsform och krydda med salt. 
  6. Häll såsen över fisken och sätt in formen i mitten av ugnen och tillaga ca 15 min, tills fisken är klar.
  7. Toppa fiskgratängen med resten av dillen. Servera fiskgratängen med kokt potatis och citronklyfta.