ViktVäktarna
Utan gluten
Fiskgratäng med torsk, dill och citron
3.89 (190)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Fiskbuljong
- olja
- salt
- sambal oelek
- tomatpuré
Potatis
400 g
Citron, (citronklyftor)
½ st
Purjolök
½ st
Olja
½ tsk
Milda mat 4%
2½ dl
Majsstärkelse
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Tomatpuré
½ msk
Fiskbuljong
½ tärning
Tomat
2 st
Dill
10+10 g
Citron, (citronsaft)
½ st
Torskfilé
300 g
Salt
½ tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 366 kcal
- Fett:
- 5 g
- Kolhydrater:
- 46 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 150°C (varmluft) eller 175°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Strimla purjolök. Hetta upp neutral olja i en kastrull och fräs purjolök på medelvärme ca 5 min.
Tillsätt Milda mat, majsstärkelse (utblandat i lika delar vatten), sambal oelek, tomatpuré och smulad fiskbuljong. Koka upp och sjud ca 2 min. Tärna tomat och hacka all dill. Blanda ner tomat och hälften av dillen, smaka av med pressad citronsaft. Klyfta resten av citronen.
Skär torskfilé i portionsbitar. Lägg fisken i en ugnsform och krydda med salt.
Häll såsen över fisken och sätt in formen i mitten av ugnen och tillaga ca 15 min, tills fisken är klar.
Toppa fiskgratängen med resten av dillen. Servera fiskgratängen med kokt potatis och citronklyfta.
Smaklig måltid!