Fiskgratäng med torsk, dill och citron

ViktVäktarna

Utan gluten

Fiskgratäng med torsk, dill och citron

3.89 (190)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Fiskbuljong
  • olja
  • salt
  • sambal oelek
  • tomatpuré
Potatis
400 g
Citron, (citronklyftor)
½ st
Purjolök
½ st
Olja
½ tsk
Milda mat 4%
2½ dl
(Mjölk, Laktos)
Majsstärkelse
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Tomatpuré
½ msk
Fiskbuljong
½ tärning
Tomat
2 st
Dill
10+10 g
Citron, (citronsaft)
½ st
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
366 kcal
Fett:
5 g
Kolhydrater:
46 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 150°C (varmluft) eller 175°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Strimla purjolök. Hetta upp neutral olja i en kastrull och fräs purjolök på medelvärme ca 5 min.
Tillsätt Milda mat, majsstärkelse (utblandat i lika delar vatten), sambal oelek, tomatpuré och smulad fiskbuljong. Koka upp och sjud ca 2 min. Tärna tomat och hacka all dill. Blanda ner tomat och hälften av dillen, smaka av med pressad citronsaft. Klyfta resten av citronen.
Skär torskfilé i portionsbitar. Lägg fisken i en ugnsform och krydda med salt. 
Häll såsen över fisken och sätt in formen i mitten av ugnen och tillaga ca 15 min, tills fisken är klar.
Toppa fiskgratängen med resten av dillen. Servera fiskgratängen med kokt potatis och citronklyfta.
Smaklig måltid!