Krämig pasta med skogschampinjoner, halloumiströssel och färsk timjan
20-30
Vegetariskt

Krämig pasta med skogschampinjoner, halloumiströssel och färsk timjan

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vatten

Pasta

Linguine (Vete)
200 g

Halloumi- och rosmarinströssel

Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Timjan
20 g
Olivolja

Svampsås

Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Skogschampinjoner
200 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
Vatten
½ dl
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 863 kcal
  • Fett 42 g
  • Kolhydrater 80 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Pasta: Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  2. Halloumi- och timjanströssel: Grovriv halloumi. Hacka timjan. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumi ca 5 min under omrörning, tills osten är gyllenbrun och krispig. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Blanda med timjan.
  3. Svampsås: Finhacka gul lök och vitlök. Skiva skogschampinjoner. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna och stek svampen ca 3 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt löken och vitlöken, stek ytterligare ca 1 min. Blanda ner vatten och crème fraiche. Sjud ca 3 min.
  4. Pasta: Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  5. Häll av pastan och blanda med svampsåsen. Servera med halloumi- och timjanströssel.