20-30
Vegetariskt
Krämig pasta med skogschampinjoner, halloumiströssel och färsk timjan
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vatten
Pasta
Linguine (Vete)
200 g
Halloumi- och rosmarinströssel
Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Timjan
20 g
Olivolja
Svampsås
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Skogschampinjoner
200 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
Vatten
½ dl
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 863 kcal
- Fett 42 g
- Kolhydrater 80 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Pasta: Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
- Halloumi- och timjanströssel: Grovriv halloumi. Hacka timjan. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumi ca 5 min under omrörning, tills osten är gyllenbrun och krispig. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Blanda med timjan.
- Svampsås: Finhacka gul lök och vitlök. Skiva skogschampinjoner. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna och stek svampen ca 3 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt löken och vitlöken, stek ytterligare ca 1 min. Blanda ner vatten och crème fraiche. Sjud ca 3 min.
- Pasta: Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
- Häll av pastan och blanda med svampsåsen. Servera med halloumi- och timjanströssel.