Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- ägg,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- flytande honung
Rotfruktspytt
Potatis
450 g
Morötter
300 g
Palsternacka
1 st
Gul lök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Dijonyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
2 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Till servering
Olivolja
Ägg (Ägg)
2 st
Halloumi (Mjölk, Laktos)
150 g
Rött äpple
1 st
Mâchesallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 708 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 69 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rotfruktspytt: Tärna potatis, morötter och palsternacka. Klyfta gul lök tunt. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Rör om efter halva tiden.
- Dijonyoghurt: Blanda matyoghurt, dijonsenap, honung, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek ägg ca 3 min, gulan får gärna vara krämig. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
- Till servering: Skär halloumi i tärningar. Hetta upp den använda stekpannan och stek halloumin runt om ca 5 min.
- Tärna äpple. Toppa rotfruktspytten med mâchesallad, halloumi och äpple. Servera med stekt ägg och dijonyoghurt.