Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- olivolja
- flytande honung
- sambal oelek
- salt
- vetemjöl
- ägg
Citrondressing
Citron
½ st
Vatten
1 msk
Olivolja
½ msk
Flytande honung
½ tsk
Sambal oelek
2 krm
Salt
2 krm
Rödkålsbulgur
Bulgur (Vete)
125 g
Rödkål
150 g
Rött äpple
1 st
Ruccola
30 g
Pankopanerad halloumi
Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Panko (Vete)
1 dl
Vetemjöl (Ägg)
1 msk
Ägg (Ägg)
1 st
Olivolja
Näringsvärde per portion
- Energi 752 kcal
- Fett 35 g
- Kolhydrater 76 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Citrondressing: Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda pressad citronsaft, citronskal, vatten, olivolja, honung, sambal oelek och salt i en skål.
- Rödkålsbulgur: Strimla rödkål tunt, gärna med mandolin. Lägg i en salladsskål och tillsätt hälften av citrondressingen. Krama kålen mjuk.
- Tärna äpple smått. Vänd ner äpple, bulgur och ruccola i rödkålen.
- Pankopanerad halloumi: Skiva halloumi. Häll vetemjöl i en skål, vispa upp ägg i en annan skål och lägg panko i en tredje skål. Vänd halloumin först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin runtom ca 4 min, tills osten fått fin färg.
- Toppa rödkålsbulgur med pankopanerad halloumi. Servera med resten av citrondressingen.