Pankopanerad halloumi med citrondressad rödkålsbulgur
Vegetariskt

Pankopanerad halloumi med citrondressad rödkålsbulgur

3.87 (552)
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • olivolja
  • flytande honung
  • sambal oelek
  • salt
  • vetemjöl
  • ägg
Citron
½ st
Vatten
1 msk
Olivolja
½ msk
Flytande honung
½ tsk
Sambal oelek
2 krm
Salt
2 krm
Bulgur
125 g
(Vete)
Rödkål
150 g
Rött äpple
1 st
Ruccola
30 g
Halloumi
200 g
(Mjölk, Laktos)
Panko
1 dl
(Vete)
Vetemjöl
1 msk
(Ägg)
Ägg
1 st
(Ägg)
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 692 kcal
  • Fett: 35 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Protein: 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda pressad citronsaft, citronskal, vatten, olivolja, honung, sambal oelek och salt i en skål.
Strimla rödkål tunt, gärna med mandolin. Lägg i en salladsskål och tillsätt hälften av citrondressingen. Krama kålen mjuk. 
Tärna äpple smått. Vänd ner äpple, bulgur och ruccola i rödkålen.
Skiva halloumi. Häll vetemjöl i en skål, vispa upp ägg i en annan skål och lägg panko i en tredje skål. Vänd halloumin först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.
 Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin runtom ca 4 min, tills osten fått fin färg. 
Toppa rödkålsbulgur med pankopanerad halloumi. Servera med resten av citrondressingen. 
Smaklig måltid!