Vegetariskt
Pankopanerad halloumi med citrondressad rödkålsbulgur
3.87 (552)
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- olivolja
- flytande honung
- sambal oelek
- salt
- vetemjöl
- ägg
Citron
½ st
Vatten
1 msk
Olivolja
½ msk
Flytande honung
½ tsk
Sambal oelek
2 krm
Salt
2 krm
Bulgur
125 g
Rödkål
150 g
Rött äpple
1 st
Ruccola
30 g
Halloumi
200 g
Panko
1 dl
Vetemjöl
1 msk
Ägg
1 st
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 692 kcal
- Fett: 35 g
- Kolhydrater: 60 g
- Protein: 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda pressad citronsaft, citronskal, vatten, olivolja, honung, sambal oelek och salt i en skål.
Strimla rödkål tunt, gärna med mandolin. Lägg i en salladsskål och tillsätt hälften av citrondressingen. Krama kålen mjuk.
Tärna äpple smått. Vänd ner äpple, bulgur och ruccola i rödkålen.
Skiva halloumi. Häll vetemjöl i en skål, vispa upp ägg i en annan skål och lägg panko i en tredje skål. Vänd halloumin först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin runtom ca 4 min, tills osten fått fin färg.
Toppa rödkålsbulgur med pankopanerad halloumi. Servera med resten av citrondressingen.
Smaklig måltid!