Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vetemjöl
- socker
- vatten
- salt
Woksås
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 ½ msk
Socker
1 msk
Vatten
1 dl
Kalkonwok
Pak choy
1 st
Röd paprika
1 st
Kalkonlårstek
300 g
Neutral olja
Salt
Vetemjöl
Chili flakes
TIll servering
Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 686 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 76 g
- Protein 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Woksås: Skala och finhacka ingefära och vitlök. Hetta upp neutral olja i en liten kastrull. Fräs vitlök och ingefära ca 1 min, pudra ner vetemjöl och blanda runt. Blanda ner japansk soja, kinesisk soja, socker och vatten. Låt sjuda ca 3 min.
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelse: Skär pak choy och röd paprika i mindre bitar. Skär bort fettkappan på kalkonlårsteken. Skär sedan köttet i tunna strimlor. Lägg kalkonköttet på ett fat eller i en rymlig bunke. Krydda köttet med lite salt och blanda med vetemjöl.
- Kalkonwok: Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs köttet tills de fått fin yta och är helt genomstekt, ca 5 min. Lägg över på ett fat med hushållspapper och låt rinna av. Torka ur woken.
- Tillsätt lite mer olja till woken. Fräs alla grönsaker ca 1 min, krydda med lite salt. Tillsätt det stekta kalkonköttet och woksås. Låt koka ihop ca 1/2 min.
- Strö lite chili flakes över woken. Servera med nykokt jasminris.