Vegetariskt
Menudo sin carne - mexikansk tomatsoppa med rostad majs och quesadillas
4.01 (571)
Under 40 min
17 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Selleri·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vatten
- socker
- grönsaksbuljong
- salt
Rotselleri
300 g
Gul lök
1 st
Tomat
2 st
Röd chili
½ st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
½ msk
Paprikapulver
1 msk
Passerade tomater
1 förp
Vatten
6 dl
Socker
2 krm
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
Majs
1 förp
Spiskummin
½ msk
Olivolja
Lime
1 st
Röd chili
½ st
Svarta bönor
1 förp
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Tortillabröd
½ förp
Riven mozzarella
100 g
Salt
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 707 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 85 g
- Protein: 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och tärna rotselleri med en vass kniv. Tärna gul lök och tomat. Kärna ur och skiva all röd chili tunt, hälften används till punkt 2 och resten till punkt 4. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Häll av majs och svarta bönor.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs rotselleri, lök, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver och röd chili ca 3 min. Tillsätt passerade tomater, vatten, socker, smulad grönsaksbuljong och tärnade tomater. Sjud under lock till servering. Smaka av med lite salt.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek majs med spiskummin på hög värme ca 4 min. Lägg upp i en skål. Torka ur och spara pannan.
Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Stek svarta bönor, röd chili och pressad vitlök ca 3 min. Rör ner rivet limeskal. Smaka av med lite salt. Lägg upp i en skål. Torka ur och spara pannan.
Lägg upp hälften av tortillabröden på arbetsbänken. Fördela riven mozzarella och lite salt över bröden. Lägg på de resterande bröden som lock. Hetta upp den använda stekpannan. Värm bröden på hög värme ca 1 min per sida så att osten smälter något.
Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med pressad saft från den använda limen. Servera mexikansk tomatsoppa med varma quesadillas. Toppa med rostad majs, chilistekta bönor och lite matyoghurt.
Smaklig måltid!