Asiatiska kalkonfärsbullar med sesamdressad morotssallad, pak choy och sweet-chilisås
25-35
Laktosfri
Utan gluten

Asiatiska kalkonfärsbullar med sesamdressad morotssallad, pak choy och sweet-chilisås

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • ströbröd
  • sambal oelek
  • neutral olja

Morotssallad

Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Morot
2 st
Ingefära
½ bit

Kalkonfärsbullar

Ingefära
½ bit
Kalkonfärs
300 g
Ströbröd
1 msk
Sambal oelek
1 tsk
Salt
½ tsk
Neutral olja

Pak choy

Pak choy
1 st
Neutral olja
Salt

Till servering

Jasminris
125 g
Sweet chilisås
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 712 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 85 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Morotssallad: Blanda sesamolja, vitvinsvinäger, socker och salt i en bunke. Skala och grovriv morötter. Skala och finriv ingefära. Blanda ner allt i bunken med dressing.
  4. Kalkonfärsbullar: Skala och finriv ingefära. Lägg ingefära och kalkonfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, sambal oelek och salt. Forma till ca 8 köttbullar, lägg på ett fat.
  5. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek köttbullarna runt om ca 5 min. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 7 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  6. Pak choy: Klyfta pak choy. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek pak choy på hög värme ca 3 min, tills den fått ordentligt med färg. Krydda med lite salt.
  7. Servera asiatiska kalkonfärsbullar med stekt pak choy, morotssallad, jasminris och sweet-chilisås.