25-35
Laktosfri
Utan gluten
Asiatiska kalkonfärsbullar med sesamdressad morotssallad, pak choy och sweet-chilisås
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- vitvinsvinäger
- salt
- ströbröd
- sambal oelek
- neutral olja
Morotssallad
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Morot
2 st
Ingefära
½ bit
Kalkonfärsbullar
Ingefära
½ bit
Kalkonfärs
300 g
Ströbröd
1 msk
Sambal oelek
1 tsk
Salt
½ tsk
Neutral olja
Pak choy
Pak choy
1 st
Neutral olja
Salt
Till servering
Jasminris
125 g
Sweet chilisås
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 712 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 85 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Morotssallad: Blanda sesamolja, vitvinsvinäger, socker och salt i en bunke. Skala och grovriv morötter. Skala och finriv ingefära. Blanda ner allt i bunken med dressing.
- Kalkonfärsbullar: Skala och finriv ingefära. Lägg ingefära och kalkonfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, sambal oelek och salt. Forma till ca 8 köttbullar, lägg på ett fat.
- Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek köttbullarna runt om ca 5 min. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 7 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Pak choy: Klyfta pak choy. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek pak choy på hög värme ca 3 min, tills den fått ordentligt med färg. Krydda med lite salt.
- Servera asiatiska kalkonfärsbullar med stekt pak choy, morotssallad, jasminris och sweet-chilisås.