Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- gluten,
- fisk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- flytande honung
- salt
- svartpeppar
- smör
Rostad spetskål
Spetskål
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Flytande honung
½ msk
Salt
Citron
1 st
Gräslökssås
Gräslök
5 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
2 dl
Salt
Svartpeppar
Torskfilé
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Brynt sojasmör
Smör (Mjölk)
1 ½ msk
Japansk sojasås (Gluten, Sojabönor, Vete)
1 tsk
Till servering
Potatis
400 g
Gräslök
5 g
Näringsvärde per portion
- Energi 529 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 47 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Rostad spetskål: Skär spetskål i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och flytande honung. Krydda med lite salt. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
- Gräslökssås: Finhacka gräslök och lägg i en skål. Blanda med matyoghurt. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Torskfilé: Krydda torskfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek fisken ca 3 min, tills den är klar.
- Brynt sojasmör: Smält smör i en liten kastrull. Bryn det tills det får en gyllene färg och doftar nötigt. Ta från värmen och rör ner sojasås.
- Rostad spetskål: Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Klyfta citronen. Strö citronskalet över den rostade spetskålen.
- Hacka resten av gräslöken. Häll det brynta sojasmöret över den stekta torskfilén. Servera med kokt potatis, rostad spetskål, gräslökssås och citronklyfta. Toppa med gräslök.