25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Pasta med italienska vegofrikadeller i kryddig tomatsås och pinjenötter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- ströbröd
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- tomatpuré
- vatten
- sambal oelek
- grönsaksbuljong
- socker
Vegofrikadeller
Bananschalottenlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Vegetarisk färs
1 förp
Ströbröd
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Tomatsås
Bananschalottenlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Cocktailtomater
125 g
Olivolja
Torkad timjan
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Sambal oelek
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Socker
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Linguine (Vete)
200 g
Ruccola
30 g
Pinjenötter
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 721 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 96 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna pinjenötterna i en torr och het stekpanna innan servering!
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i steg 5.
- Vegofrikadeller: Finriv bananschalottenlök och vitlök. Lägg i en bunke och blanda med vegetarisk färs, ströbröd, salt och lite nymald svartpeppar. Forma färsen till 8 bollar.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek frikadellerna ca 2 min tills de fått yta och färg. Lägg på ett fat och spara stekpannan.
- Tomatsås: Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Halvera cocktailtomater. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt torkad timjan och tomatpuré. Låt fräsa ytterligare ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, sambal oelek, smulad grönsaksbuljong och socker. Låt såsen sjuda på låg värme ca 10 min.
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda ner frikadellerna och cocktailtomaterna i tomatsåsen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera vegofrikadeller i tomatsås med linguine. Toppa med ruccola och pinjenötter (se tips).