Mozzarellagratinerad gnocchi i tomatsås med zucchinisallad
15-20
Vegetariskt

Mozzarellagratinerad gnocchi i tomatsås med zucchinisallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • salt

Mozzarellagratinerad gnocchi

Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Örtmix
1 förp
Chili flakes
½ tsk
Svartpeppar
Gnocchi (Vete)
500 g
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp

Sallad

Zucchini
1 st
Rödlök
1 st
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Chili flakes
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 707 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 102 g
  • Protein 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du ingen stekgryta som tål ugnsvärme. Lägg över i en ugnsform innan du gratinerar.

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Mozzarellagratinerad gnocchi: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och pressa ner vitlök, låt fräsa ett par sekunder. Tillsätt krossade tomater, vatten, smulad grönsaksbuljong, örtmix, chili flakes, nymald svartpeppar och gnocchi. Koka ca 2 min. Bryt mozzarella i mindre bitar och fördela ovanpå gnocchin. Ställ in grytan i ugnen (se tips!) och låt gratinera ca 10 min.
  3. Sallad: Skiva zucchini och rödlök så tunt som möjligt. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger,  lite salt, nymald svartpeppar och resterande chili flakes. Vänd ner mixsallad vid servering.
  4. Servera mozzarellagratinerad gnocchi med zucchinisallad.